fbpx
DÖNTSÖN MEGALAPOZOTTAN!
Slider

Az Ipar 4.0 kihívásai

Indulóban leszögezhetjük, hogy egy Ipar 4.0 elképzeléseknek megfelelő rendszer kialakítására nincs általános megoldás. Az Ipar 4.0 által létrejött kihívások elvárásokat, követelményeket szültek, melyekre a mindenkori egyedi megoldások során kell választ adni.

Az Ipar 4.0 koncepciónak megfelelő kiber-fizikai termelő rendszerek nem csak a termelés tervezését és optimalizálását segítik, de támogatják a karbantartás menedzsment funkciókat is. A termékek, erőforrások, alapanyagok és alkatrészek állapotáról releváns információval rendelkezünk, mivel minden megmunkálási fázis jellemzőit naplózzuk és egy közös adatbázisban tároljuk, az eltéréseket folyamatosan regisztráljuk, majd automatikus jelentéskészítő rendszerünkön keresztül továbbítjuk az illetékesek felé.

A minőségromlás, gépleállások, karbantartási szükségletek, termelési körülményekben beállt változások, mint információk egységesen és gyorsan a döntéshozók rendelkezésére állnak. A kopó és fogyó, hőnek kitett alkatrészek, valamint a felhasználási időhöz kötött termékek állandó monitorozásával és állapotváltozásaik előrejelzésével csökkenthetőek az állásidők és veszteségek, és az erőforrások felhasználásának hatékonysága is növekszik.

Megoldásunk integrálásával a gyártók nagyban javíthatják versenyhelyzetüket, gépeik ipari ajánlásoknak megfelelő működését, növelhetik szolgáltatásaikat. Előnyhöz juttathatják vevőiket is a minőségbiztosítás és valós idejű folyamatkontrol terén. Előnyhöz juthatnak továbbá a technológiához gépeket szállítók és a már meglévő technológiával rendelkező gyártók, akiknek a kiélezett versenyhelyzetben a konkurenciával szemben olyan megoldásokkal kell rendelkezniük, amik kiemelik őket a nagy tömegből és megbízható beszállítóvá tudnak válni hosszú távon.

Az I4Log Ipari Modul, illetve az erre alapozott termék minden olyan gyártósorhoz kiválóan illeszthető, ahol a gyártás folyamán műszaki-, működési adat keletkezik, vagy utólagos megoldásokkal adat generálható.


További információkat a termék saját weboldalán talál:

Ugrás az Industry4.hu weboldalra