Kedvezményezett neve: SeaCon Europe Kft

Projekt címe: EcoGo- Járműhasználati szokások elemzésén alapuló költségoptimalizálás

A szerződött támogatás össze: 72 798 834 ft

A támogatás mértéke: 60 %

A projekt tényleges befejezési dátuma: 2018.12.31.

A projekt azonosító száma: GINOP-2.1.7-15-2016-01298

A projekt tartalmának bemutása:

EcoGo a GPS szolgáltatók és a flottaüzemeltetők adatállományának és adatszolgáltatásának az integrációját biztosítja. A létrejött prototípus egy IT technológiákon alapuló megoldás, ami a járműhasználatból adódó költségekre fókuszál, és a járműhasználati szokások elemzéséből kiindulva költségoptimalizált információkat ad a gépjárműüzemeltetőknek és gépjárműtulajdonosoknak,konkrét eredmények:

  1. Közel szabványosnak mondható gépjármű adatgyűjtési módszer, amely a járműkövetést biztosító cégek által használt speciális berendezésekből és érzékelőkből érkező információkat gyűjti.
  2. Adattárházi megközelítésű gépjármű adatfeldolgozási módszer, amely különböző forrásokból (Level és Seacon SeaFleet) érkező adatokon komplex elemzéseket hajt végre.
  3. Költségoptimalizálási céllal kifejlesztett EcoGo prototípus alkalmazás, mely magába foglalja mind az interfészeken történő adatkommunikációkat, az adatbázis architektúrát, a számítási eljárásokat és a felhasználói funkciókat/felületeket is.
  4. Nyílt interfész specifikáció a járműgyártók, járműkövetők, flottakezelők számára, melyhez alkalmazkodva kvázi szabványosan be tudják küldeni a berendezéseikből származó adatokat, és a rendszer automatikusan kiszolgálja a piaci szereplőket.
  5. Szakterületi ismeretek integrációja – többszereplős hozzáadott érték előállítása a költségcsökkenésre, egyebek mellett a közlekedés biztonságra fókuszálva.

KÖSZÖNJÜK A MAGYAR ÁLLAM ÉS AZ EURÓPAI UNIÓ TÁMOGATÁSÁT.