fbpx
Image
Image
Image
Image
Image
Seacon

A projekt címe: Innovatív szolgáltatás kialakítása a fenntartható intenzív akvakultúra számára

A projekt címe angolul: Innovative service for sustainable intensive aquaculture

A projekt megvalósításának a kezdete: 2022.01.01.

A projekt megvalósításának a vége: 2022.09.30.

A projekt megvalósítási módja: nemzeti konzorcium

Konzorciumi tagok:


A projektre vonatkozó nemzetközi program: 

SERVICE the SmartAgriHubs Community Network Open Call

SmartAgriHubs innovációs portál: https://www.smartagrihubs.eu/portal

Nyitott felhívás nyilvános szolgáltatás kialakítására:

https://www.dihbu40.es/en/events/opencall-service-the-smartagrihubs-community-network/

Nemzetközi kód: SERVICE-12Rövid leírás:

A SmartGeoFish DIH szolgáltatás a magyar intenzív akvakultúra-rendszer erőforrás-hatékonyságának és élelmiszer-biztonságának javítására fókuszál egy technológiai koncepció kidolgozásával és adaptációjával, valamint ökoszisztéma szolgáltatási elemek felhasználásával.

A projekt felkutatja és nyilvánossá teszi, hogy a RAS számára az IoT-eszközök milyen hatékony lehetőségeket kínálnak az adatgyűjtésre és elemzésre, amik következtében a takarmányfelhasználás maximalizálható és a gyártás során fellépő káros környezeti hatások minimalizálhatók.

Az eredmények megjelennek a DIH hálózat hazai és nemzetközi kínálatában.

 

SmartAgriHubs

A SmartAgriHubs egy 20 millió eurós uniós projekt a Horizon 2020 program keretében, és közel 164 partnerből álló konzorciumot fog össze az európai agrár-élelmiszeripari szektorban. A projekt célja, hogy megvalósítsa az európai mezőgazdaság digitalizálását egy olyan mezőgazdasági innovációs ökoszisztéma előmozdításával, amely a kiválóság, a fenntarthatóság és a siker elérésére fókuszál.

Ennek érdekében a SmartAgriHubs széles értéklánc-hálózatot fed le az EU összes tagállamában. A konzorcium az induló vállalkozások, kkv-k, üzleti és szolgáltatók, technológiai szakértők és a projekt magját alkotó végfelhasználók sokszínű hálózatát foglalja magában, akik egyben a digitális átalakulás mozgatórugói is.

A digitális megoldások fejlesztését és bevezetését 140 digitális innovációs központból álló, 9 regionális klaszterbe ágyazott szoros ökoszisztéma biztosítja, amelyeket olyan szervezetek vezetnek, amelyek szorosan részt vesznek a regionális digitalizálási kezdeményezésekben és alapokban.

 

Letölthető anyagok

Hírek