GINOP 3.2.2.

A Seacon Europe a Modern vállalkozások programja keretén belül kedvezményes termékeket és szolgáltatásokat ajánl a programban résztvevő vállalkozók és vállalkozások számára.
Klikk a listához!

Friss hírek

Nyitott FIWARE Accelerator pályázatok vállalkozásoknak -- segítségnyújtás a Seacon Europe-tól
Az Európai Unió (EU)  FI- WARE Accelerator Prog- ramja internetes alkalma- zásokat fejlesztő európai vállalkozások megerősí- tését célozza.Olvasson továb ...

Projektmenedzsment

A projektmenedzsment a projektek irányításával, ezen belül hangsúlyosan az erőforrások szervezésével foglalkozó szakterület. Egy projekt akkor valósul meg, ha a végzett munka eredményeként a kijelölt határidőben, az előírt költségkereten belül sikeresen teljesüljenek a projekt céljai.
A projektmenedzsment felelőssége, és ezért elsődleges célja a tervezett eredmények elérése úgy, hogy a feladatok végrehajtása közben az előre meghatározott korlátokat is figyelembe kell venni. További komoly projektvezetői feladat, hogy a meghatározott célok eléréséhez biztosított erőforrásokat, illetve eszközöket optimálisan és integrált módon használja fel. Minden adott időtartamú folyamat kezelhető projektként, valamint minden folyamathoz erőforrásokat, időpontokat, információkat kell rendelnünk. Nagyon fontos, hogy egyidejűleg képesek legyünk mérni a projekt előrehaladást, valamint a kapcsolódó erőforrás felhasználás mértékét, hiszen fél sikernek sem mondható, ha a feladattal időre elkészülünk, de ráfordításaink nem tartalmaznak nyereséget.
A projektmenedzsment csak akkor tekinthető eredményesnek, ha együtt képes kezelni a műszaki, humán és pénzügyi folyamatokat, elérve, hogy a legkisebb költség mellett a legnagyobb műszaki eredmény legyen elérhető. Ez csak alapos tervezéssel, folyamatos projekt kontrollinggal érhető el.
 
 
Oldal nyomtatása